Huurovereenkomst woning voor bepaalde korte tijd

Huurovereenkomst woning voor bepaalde korte tijd mogelijk

Huurovereenkomst woning voor bepaalde korte tijd
Er is een nieuw wetsvoorstel aangenomen, waardoor het makkelijker wordt om woningen voor een bepaalde korte tijd te verhuren.

Wil je een woning voor korte tijd verhuren, dan is dat lastig in verband met strenge regels rondom de bescherming van huurders. Er is een nieuw wetsvoorstel aangenomen waardoor het mogelijk wordt om tijdelijke korte huurovereenkomsten te sluiten. Is de huurperiode afgelopen, dan zal de huurder moeten vertrekken.

Huurovereenkomst bepaalde korte tijd voor zelfstandige woningen

Voor zelfstandige woningen wordt het mogelijk om een huurovereenkomst te sluiten voor een maximale duur van twee jaar.

Een zelfstandige woning is een woning met eigen toegang en eigen keuken en eigen toilet. Bijvoorbeeld eengezinswoningen, appartementen en portiekwoningen.

Huurovereenkomst bepaalde korte tijd voor onzelfstandige woningen

Voor onzelfstandige woningen wordt het mogelijk om een huurovereenkomst te sluiten voor een maximale duur van vijf jaar.

Een onzelfstandige woning is een woning met een gedeelde toegang of gedeelde kamers. Bijvoorbeeld een kamer in een studentenhuis, of een hospitakamer.

Beëindiging huurovereenkomst

De huurovereenkomst eindigt zonder dat opgezegd hoeft te worden. De verhuurder moet de huurder wel tijdig waarschuwen voor het einde van de huurovereenkomst. Wordt dat niet gedaan, dan eindigt de huurovereenkomst niet.

Als de huurovereenkomst na de afgesproken periode wordt voortgezet, dan ontstaat automatisch een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Bronnen: Boekel.com en Rijksoverheid

Wil je jouw woning verhuren, of wil je een woning huren? Neem dan contact op met Puur Verhuur & Beheer voor onafhankelijk advies.